Cara
ngadamel hayam goreng garing
Bahan:
- Daging hayam
- Sahang bubuk
- Bawang bodas, di lemeskeun
- Jahe bubuk
- Tipung
- Endog
- Uyah
- Minyak jalantah
Cara ngadamelna:
1.
Potongan daging hayam
Potongan
daging hayam ukuran nana samikeun,
supados waktos di goreng asakna rata.
2.
Bumbu ungke’p
Bumbu
ungkepna nyaeta sahang bubuk, bawang bodas nu tos di lemeskeun atanapi di uleg,
jahe bubuk sareng uyah, sadaya bahan di campurkeun teras di tambihan cai
sakeudik, keueum daging hayam anu parantos di potongan tadi dinu bumbu ungkeup
eta, teras simpen kira-kira 8 jam, tutupan wadahna sing rapet teras simpen dina
lomari es.
3.
Lapisan tipung
Saatos
daging hayam di ungke’p buka tutup dagingna, teras di angin-angin supados rada
garing meueusan, tong dugi ka baseuh kumargi upami baseuh waktos di goreng
dagingna moal patos garing, campuran tipung tariguna ku bumbu-bumbu sarupaning
uyah, sahang bubuk, bawang bodas nu di leme’s keun, teras upami tos di galokeun
siapkeun endog kocok, saparantosna nga galo antawis daging sareng tipung
celupkeun kanu endog kocok, teras goreng dugi ka asak.
4.
Cara nga goreng
Cara
nga gorengna nya eta minyakna kudu rada seeur, usahakeun daging hayam ka keeum
sadayana waktos di goreng, panasna jalantah kira-kira 180 darajat, goreng dugi
ka warna dagingna koneng ka emasan tapi tong dugi ka tutung.
Waktos
nga goreng tng dugi di kantunkeun, komo dugi ka di kantunkeun jalan-jalan ka
bumi tatanggi, kumargo tiasa tutung, komu upami di tinggalkeun nyarioskeun
batur di bumi tatanggi, salian di tutung hayam gorengna kengeng dosa ongkoh,
wilujeung nyobian.
No comments:
Post a Comment