Monday, November 19, 2018

Resep dalam bahasa sunda (Cara ngadamel hayam goreng garing)


Cara ngadamel hayam goreng garing
Bahan:
  •         Daging hayam
  •          Sahang bubuk
  •         Bawang bodas, di lemeskeun
  •         Jahe bubuk
  •          Tipung
  •         Endog
  •        Uyah
  •         Minyak jalantah

Cara ngadamelna:
1.     Potongan daging hayam
Potongan daging hayam  ukuran nana samikeun, supados waktos di goreng asakna rata.
2.     Bumbu ungke’p
Bumbu ungkepna nyaeta sahang bubuk, bawang bodas nu tos di lemeskeun atanapi di uleg, jahe bubuk sareng uyah, sadaya bahan di campurkeun teras di tambihan cai sakeudik, keueum daging hayam anu parantos di potongan tadi dinu bumbu ungkeup eta, teras simpen kira-kira 8 jam, tutupan wadahna sing rapet teras simpen dina lomari es.
3.     Lapisan tipung
Saatos daging hayam di ungke’p buka tutup dagingna, teras di angin-angin supados rada garing meueusan, tong dugi ka baseuh kumargi upami baseuh waktos di goreng dagingna moal patos garing, campuran tipung tariguna ku bumbu-bumbu sarupaning uyah, sahang bubuk, bawang bodas nu di leme’s keun, teras upami tos di galokeun siapkeun endog kocok, saparantosna nga galo antawis daging sareng tipung celupkeun kanu endog kocok, teras goreng dugi ka asak.
4.     Cara nga goreng
Cara nga gorengna nya eta minyakna kudu rada seeur, usahakeun daging hayam ka keeum sadayana waktos di goreng, panasna jalantah kira-kira 180 darajat, goreng dugi ka warna dagingna koneng ka emasan tapi tong dugi ka tutung.

Waktos nga goreng tng dugi di kantunkeun, komo dugi ka di kantunkeun jalan-jalan ka bumi tatanggi, kumargo tiasa tutung, komu upami di tinggalkeun nyarioskeun batur di bumi tatanggi, salian di tutung hayam gorengna kengeng dosa ongkoh, wilujeung nyobian.

No comments:

Post a Comment

POSTER PLANTAE